Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt.
ryż 100 g
cebula czerwona 1 szt.
masło 2 łyżki
pieczarki 4 szt.
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Porada

Pomidory faszerowane podajemy na ciepło z kotlecikami z grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Z każdego pomidora ściąć wierzch, łyżeczką wydrążyć miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki, pomidory odwrócić i ułożyć na ręczniku papierowym, by odciekły.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać posiekane pieczarki i pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę, lekko je zrumienić.
Dodać ugotowany na sypko ryż, posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Powstałą masą nadziać pomidory, na wierzchu każdego pomidora ułożyć ścięty wcześniej wierzch.
Przełożyć pomidory do podłużnej blaszki wysmarowanej masłem przykryć i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 27.08.2014 20:55
Pyszne danie i tak ładnie podane
Jadwiga/Jaga85 27.08.2014 15:44
Przepysznie wygląda!!!!!!!!!!!!!!!
Malinka 27.08.2014 15:40
Mój mąż byłby zachwycony :)
xjustynka89x 27.08.2014 10:45
mniam, wyglądają super apetycznie :)
Ola1984 27.08.2014 09:11
Bardzo fajne pomidorki.
Ali 27.08.2014 08:19
Wygląda niezwykle apetycznie :)
Pietruszka 27.08.2014 08:05
wyglądają bardzo apetycznie
olkaaa 27.08.2014 07:34
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak