Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane podudzia z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 7 sztuk
pieczarki 1/2 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
ser żółty 10 dag
czosnek 2 ząbki
miód płynny 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane podudzia z kurczaka

Z udek należy wyjąć kości. Czosnek przeciskamy, mieszamy z miodem, octem winnym, olejem i smarujemy udka. Następnie solimy je i posypujemy papryką. Odstawiamy na 30 minut.
Pieczarki myjemy, bardzo drobno siekamy.Odrobinę solimy, mieszamy z koprem, smażymy do odparowania wody
Podudzia lekko rozbijamy. Na długości każdego kawałka mięsa rozkładamy farsz pieczarkowy, kładziemy na brzegu kawałek sera, zwijamy w rulon. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy 40 min w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 14.04.2015 22:20
bardzo smacznie nadziane
Ania67 14.04.2015 15:56
Świetna propozycja
Sroczka 14.04.2015 15:04
Pyszne mięsko, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak