Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane piersi z kurczaka na smakowitej ściółce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 sztuki
ryż basmati 100 g
kolendra 0,5 pęczka
rodzynki 50 g
Szafran nitki Prymat 0,5 torebki
szypiorek
marchewka duża 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane piersi z kurczaka na smakowitej ściółce

1. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć sola i pieprzem.
2. Z kolendry poodrywać listki.
3. Suchy ryż wymieszać z rodzynkami, szafranem, listkami kolendry i 400 ml lekko osolonej wody, wszystko wlać do naczynia żaroodpornego.
4. Szczypior pokroić w paski o długości 10 cm.
5. Obraną marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
6. Szczypior i marchewkę rozłożyć na rozbitych piersiach, zawinąć i spiąć wykałaczkami.
7. Rolady ułożyć na ryżu, przykryć folią.
8. Dusić w piekarniku 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga18 08.09.2010 09:20
bardzo dobre
Zofia12 08.07.2010 12:04
Dziękuję!
swic 02.07.2010 12:42
Brzmi smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak