Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą

  • pieczarki

    12 szt
  • szpinak mrożony

    400 gram
  • ser feta

    150 gram
  • czosnek ząbki

    3 ząbki
  • gouda

    100 gram

Dodatkowo

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • zielona sałata

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto
Pieczarki myjemy , a potem wycinamy nożykiem aby pieczarka była pusta ( potem włożymy do niej farsz) .
Krok 2 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto
Szpinak wkładamy na patelnie i rozmrażamy.
Krok 3 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto
Dodajemy do rozmrożonego szpinaku pieczarki które wyjęliśmy ( środki pieczarek i ogonki ).

Smażymy razem .
Krok 4 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto
Dodajemy ser feta pokrojony drobno , ma nam się rozpuścić i na końcu sprasowany czosnek.

Mieszamy tak długo na gazie aby nam masa stężała.
Krok 5 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto
Przestudzony farsz wkładamy w pieczarki.

Krok 6 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto

Ser żółty kroimy w paseczki i kładziemy na szpinak .

Krok 7 - Faszerowane pieczarki ze szpinakiem i serem fetą  foto


Zapiekamy z 25 minut w 175 stopniach i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_sl 04.07.2014 21:38
bardzo tu smakowicie
Olga_SK 04.07.2014 16:43
Smakowity pomysł :)
krystyna330 04.07.2014 16:38
Pysznie wygląda :)
ben-ka 04.07.2014 11:48
Bardzo apetycznie przyrządziłaś te pieczarki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat