Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki portobello
- idealne na przystawkę, uroczyste śniadanie czy kolację,
- szybkie do przygotowania,
- farsz można dowolnie modyfikować, w zależności od smaku i dostępnych składników,
1. Pieczarki portobello umyj, osusz. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.
2. Pokrój drobno pomidora i czosnek marynowany z chili Smak. Zetrzyj cheddar i mozzarellę. Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki.
2. Do środka pieczarki włóż kawałeczki pomidorów, czosnek Smak i całość posyp obficie startą mozzarellą i serem cheddar.
3. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz grzyby w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15-20 minut.
4. Przed podaniem posyp kiełkami, posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.