Faszerowane pieczarki portobello

Faszerowane pieczarki portobello

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Faszerowane pieczarki portobello, pyszna i prosta do przygotowania przekąska. Farsz to różne sery i czosnek marynowany, który dodaje charakteru przekąsce.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki portobello

    4 sztuki
  • ser cheddar

    2 łyżki
  • mozzarella

    2 łyżki
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • Czosnek z chili Smak

    3-4 ząbki
  • oliwa

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • kiełki rzodkiewki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pieczarki portobello umyj, osusz. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem.

2. Pokrój drobno pomidora i czosnek marynowany z chili Smak. Zetrzyj cheddar i mozzarellę. Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki.

2. Do środka pieczarki włóż kawałeczki pomidorów, czosnek Smak i całość posyp obficie startą mozzarellą i serem cheddar.

3. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz grzyby w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15-20 minut.

4. Przed podaniem posyp kiełkami, posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat