Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane Pieczarki Michała

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
jajko 2 szuki
majeranek 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
pieczarki 1 kg
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane Pieczarki Michała

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, odcinamy trzonek, wydrążamy środek
Krok 1 - Faszerowane Pieczarki Michała foto
2
i, kroimy w kostkę. Podduszamy.
Krok 2 - Faszerowane Pieczarki Michała foto
3
Łączymy z mięsem mielonym. Jajka gotujemy na twardo, drobno kroimy. Wszystko ze sobą łączymy, doprawiamy do smaku. Na pieczarki wykładamy farsz, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Faszerowane Pieczarki Michała foto
4
Smażymy na złoty kolor, z każdej strony.Mięso mielone smażymy z cebulą obraną, pokrojoną w kostkę.
Krok 4 - Faszerowane Pieczarki Michała foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 27.11.2013 13:04
wspaniałe, uwielbiam faszerowane pieczarki :)
Monia 04.06.2013 18:27
Przeczytałam i od razu zgłodniałam... na pewno wypróbuję! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak