Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pieczarki i ruccola w sosie sezamowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek (świeżych lub ze słoika) 6 szt
bekon 3 plastry
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
serek topiony 1 szt
szczypior
rukola 250 g
pomidorki cherry 250 g
camembert 100 g
orzechy włoskie 40 g
sezam 20 g
sos francuski 1 szt
miód prawdziwy 2 łyżki
oliwa 20 g
ser gouda 60 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pieczarki i ruccola w sosie sezamowym

Z 6 dużych pieczarek wydrążamy środek wkładamy serek topiony posypujemy przyprawą do pizzy. Na serek kładziemy 1/2 plastra bekonu. Zasypujemy serem żółtym i szczypiorkiem. Wkładamy do piekarnika na 15 min do temperatury 160 stopni .

Ruccole kroimy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy sezam i osmażamy. Orzechy włoskie kroimy na nie duże kawałki, pomidorki przekrajmy na połówki. Sezam mieszamy z miodem i sosem francuskim.
Sos mieszamy z ruccola dodajemy pokrojony camembert. Na wierzch kładziemy pomidory i orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 02.02.2013 05:12
To jest pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak