Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
kasza jaglana 1 woreczek
koper świeży 1/2 pęczka
ser żółty 60 g
sól do smaku
chili Prymat do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki


Z dużych pieczarek takich do faszerowania odcinamy ogonki i drobno siekamy. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut.Cebulę kroimy drobno i szklimy na rozgrzanej oliwie wraz z ogonkami z pieczarek. Przyprawiamy solą i chili. Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.Smażymy do miękkości. Koperek siekamy i część odkładamy,dodajemy pózniej do sera.Na koniec wrzucamy kaszę jaglaną i posiekany koperek(już nie smażymy). Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą, układamy same pieczarki, delikatnie solimy, nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 min. Po tym czasie nakładamy farsz na pieczarki i posypujemy startym serem wymieszanym z koperkiem. Wkładamy ponownie do piekarnika już bez folii i zapiekamy aż ser się roztopi. Można piec na funkcji grill jeśli taką posiadacie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.07.2016 00:06
zrobię taką
jagoda5913 01.07.2016 10:52
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak