Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki
Z dużych pieczarek takich do faszerowania odcinamy ogonki i drobno siekamy. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut.Cebulę kroimy drobno i szklimy na rozgrzanej oliwie wraz z ogonkami z pieczarek. Przyprawiamy solą i chili. Dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę.Smażymy do miękkości. Koperek siekamy i część odkładamy,dodajemy pózniej do sera.Na koniec wrzucamy kaszę jaglaną i posiekany koperek(już nie smażymy). Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą, układamy same pieczarki, delikatnie solimy, nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 min. Po tym czasie nakładamy farsz na pieczarki i posypujemy startym serem wymieszanym z koperkiem. Wkładamy ponownie do piekarnika już bez folii i zapiekamy aż ser się roztopi. Można piec na funkcji grill jeśli taką posiadacie.