Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
szynka 100 gram
żółtko jajek 1 gotowane
cebula biała 1 sztuka
masło do smażenia
ser żółty 100 gram
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Ogonki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek i razem podsmażamy. Szynkę kroimy w drobna kostkę. Dodajemy na patelnię. Chwilę podsmażamy i zdejmujemy z ognia. Wkruszamy ugotowane żółtko i doprawiamy farsz solą i pieprzem. Pieczarki faszerujemy farszem a na wierzch posypujemy startym serem żółtym. Układamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15minut w 180stopniach. Zjadamy zaraz po przestygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 14.09.2015 10:46
Wyglądają przesmacznie!
Jumper123 14.09.2015 09:39
uwielbiam faszerowane pieczarki wyglądają przepysznie
mirosława4 13.09.2015 22:16
zjadłabym :)
halina17 13.09.2015 21:38
Uwielbiam faszerowane pieczarki :)
Lucan 13.09.2015 21:00
Brzmi smakowicie. Ostatnio chodziły za mną pieczarki portobello, więc chyba czas na nie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak