Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
pieczarki 20 szt
jajko
cebula 1/2
camembert 60 g
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżeczki
siemię lniane 1 łyżeczka
sól
pieprz
oliwa
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
bazylia kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Większość ogonków również siekamy i dodajemy do mięsa razem z jajkiem, posiekaną bazylią i garam masala, siemię lniane, sól i pieprz.
Wszystko to dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Camembert kroimy na tyle części ile mamy kapeluszy pieczarek i układamy go w nich, następnie przykrywamy go farszem mięsnym.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżkę masła. Kapelusze z mięsem obtaczamy w bułce tartej od strony mięsa i układamy na patelni od strony pieczarki. Smażymy na średnim ogniu 3 minuty i przekręcamy na drugą stronę. Smażymy do zrumienienia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 15.01.2014 12:10
robię takie dosyć często
Anna169Hosz 15.01.2014 12:07
Bardzo lubię takie grzybki.
Barbara/zuza22_85 15.01.2014 11:40
pyszne danie
Kuchenka 15.01.2014 11:04
wyśmienite:)
Czyki 15.01.2014 10:31
Gratuluję pomysłu:)smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak