Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
czosnek 4 ząbki
cebula biała 1 duża sztuka
szynka wędzona 2 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Z pieczarek wycinamy nóżki przy kapeluszu i drobno siekamy.Cebulę oraz czosnek drobno kroimy.Na patelnię wrzucamy margarynę gdy się rozpuści wrzucamy pokrojone ogonki pieczarek,cebulę i czosnek,wszystko dusimy ok 5 minut.Dodajemy bułkę tartą i mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.Farszem napełniamy 10 pieczarek i układamy je na blasze. Do pozostałego farszu dodajemy drobno pokrojoną szynkę i nadziewamy pozostałe 10 pieczarek. Posypujemy wiórkami startego żółtego sera.Zapiekamy rozgrzanym piekarniku na 150 C około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.03.2014 11:55
fajny pomysł
IlonaAlbertos 19.02.2014 21:08
Uwielbiam takie pieczarki.
ONY_za_kare 05.02.2014 11:02
fajny pomysł
Alex_M 13.01.2014 12:50
fajny pomysł :)
IKrakowianka 10.01.2014 11:18
uwielbiam takie pieczarki
goofy9 14.10.2013 23:20
uwielbiam takie pieczarki
magdziorka6 08.07.2013 21:40
pycha pieczareczki
Adam/ZUB3R 25.02.2013 21:51
smaczne
Bernadeta1 02.02.2013 22:23
smaczne
rosik93 25.01.2013 01:39
super
Ewa6274879 24.01.2013 22:55
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak