Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarkami,cebulą itp jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
majonez na wierzch
cebula 1 mniejsza
musztarda 1 łyżka
chrzan 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 2 łyzeczki
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarkami,cebulą itp jajka

Kroki postępowania

1
jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrajamy na pół. wydrążamy żółtka.
Krok 1 - Faszerowane pieczarkami,cebulą itp jajka foto
2
pieczarki obieramy, podduszamy z cebulą chwilę na tłuszczu. Dodajemy do żółtek, dodajemy takze posiekany koperek, a także musztradę i chrzan. Mieszamy. Próbujemy i ewentualnie dodajemy sól, pieprz.
Krok 2 - Faszerowane pieczarkami,cebulą itp jajka foto
3
Wykładamy na ugotwane białka. Na wierzch kładziemy odatkowo trochę majonezu.
Krok 3 - Faszerowane pieczarkami,cebulą itp jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 04.03.2013 13:27
Lubię faszerowane jajka.
Botwinka 08.01.2013 10:46
Tetalicha ,zgadzam się z panią.
TEtalicha 07.01.2013 20:37
wystarczy powiększyć zdjęcie, a nie leniwie patrzeć na małe:)
Henryka2 07.01.2013 20:35
To jest przepis na krojenie chleba?! Na zdjęciu głównym ma być gotowa potrawa.
Botwinka 07.01.2013 15:19
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak