Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane parówki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
papryka 1/2 szt
cebula 1 szt
bazylia 1/2 łyżki
tymianek 1/2 łyżki
szczypiorek 1/2 łyżki
natka pietruszki 1/2 łyżki
ketchup 4 łyżki
sól do smaku
parówki 8 szt
ogórki 5 szt
żółty ser starty 10 dag
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane parówki

Pomidory, paprykę i ogórki drobno pokroić. Cebulkę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Warzywa wymieszać z cebulą, ziołami i serem, doprawić. Parówki obrać z osłonek i przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć na blasze i lekko rozchylić. Do środka nakładać przygotowany farsz, wierzch polać keczupem. Piec ok. 20 min w temp. 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.06.2015 18:31
super smaczne
dodi 06.12.2013 10:30
super muszę zrobić
Ewelina45 01.08.2013 11:48
super pomysł :)
Iwusia 29.07.2013 23:43
palce lizać :)
caralajna 03.04.2013 07:16
doskonały pomysł
PaniMISIOWA 10.11.2012 19:37
rewelacyjny pomysł i wykonanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak