Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryki kolorowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwone 4 szt
papryki żółte 2 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
ryż 1 szklanka
sól
mięso mielone 600 g
bulion warzywny 3 szklanki
bulion 1/2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryki kolorowe

Kroki postępowania

1
Przygotować farsz:
cebulkę pokroić i usmażyć na patelni na masełku, dodać ryż, wlać bulion warzywny. Gotować pod przykryciem 10 minut.
Półmiękki ryż wymieszać z mięsem mielonym podsmażonym, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Krok 1 - Faszerowane papryki kolorowe foto
2
Papryki umyć, odkroić czubek, usunąć gniazdo nasienne i wyciąć błony. Zachować obcięte górne części papryk.
Ostudzonym farszem nadziewać papryki, przykryć czubkiem papryki z łodygą.
Krok 2 - Faszerowane papryki kolorowe foto
3
Papryki ustawić, w naczyniu do zapiekania, które napełnić bulionem mięsnym. Piec w 180 stopniach przez ok 40 minut, albo aż papryka będzie miękka
Krok 3 - Faszerowane papryki kolorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.07.2013 07:12
pyszności :)
adelajda 19.06.2013 20:05
lubię takie papryczki
Poison1988 29.01.2013 10:23
robię bardzo podobnie :) super!
Zdzisław 28.01.2013 19:15
moje smaki
Brenia 28.01.2013 18:01
uwielbiam takie papryki
wyattearp 28.01.2013 17:48
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak