Faszerowane pałki kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    4 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • olej

    1 łyżka
  • pomidory suszone w zalewie

    3 szt
  • pasta chili

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • kasza manna

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Z pałek z kurczaka usuwamy kości.
Krok 2 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojone cebule
Krok 3 - Faszerowane pałki kurczaka foto
i dodajemy pokrojone pieczarki.
Krok 4 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz pastę paprykową. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Krok 5 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Krok 6 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Przygotowaną masę z patelni zagęszczamy kaszą manną i dodajemy natkę pietruszki.
Krok 7 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Masę dokładnie mieszamy.
Krok 8 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Tak przygotowanym farszem napełniamy pałki z kurczaka w miejscu kości i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 9 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Można spiąć aby się nie rozpadły. Resztą farszu smarujemy mięso z wierzchu.
Krok 10 - Faszerowane pałki kurczaka foto
Zapiekamy w piekarniku do miękkości mięsa ok 40 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 28.05.2014 11:49
super pomysł na pyszne danie
kuklik 23.05.2014 20:25
to jest to
Lis 23.05.2014 11:37
Mniam...pysznie się zapowiada:)
Róża1 23.05.2014 09:10
jadłam już takie , ale nie robiłam , przepyszne :-)
Anna133 23.05.2014 08:17
moje smaki ;)
Ewelina1991 23.05.2014 08:04
idealne na obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat