Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pałki kurczaka trochę inaczej przygotowane. Tym razem w duecie z mięskiem wieprzowym smaczne do obiadu i jako przekąska.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso drobiowe

  • pałki drobiowe

    10 sztuk
  • łopatka wieprzowa

    40 dag
  • cebula

    2 sztuka
  • rosół

    3 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • czosnek granulowany

    1 szczypta
  • olej

    1 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pałki kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy kość i oprószamy solą i pieprzem.

Mięso nacieramy od środka i na zewnętrznej stronie. Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę i rosół. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Napełniamy farszem mięso w miejscu po wyciętej kości. Obwiązujemy nicią, oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy pokrojoną w plastry cebulą i skrapiamy olejem.

Pieczemy do miękkości ok 60 min w 190 stopniach. Po upieczeniu nitkę zdejmujemy z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat