Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pałki kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pałki kurczaka trochę inaczej przygotowane. Tym razem w duecie z mięskiem wieprzowym smaczne do obiadu i jako przekąska.

Składniki:

Mięso drobiowe

pałki drobiowe 10 sztuk
łopatka wieprzowa 40 dag
cebula 2 sztuka
rosół 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
olej 1 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pałki kurczaka

Pałki kurczaka myjemy i osuszamy, wycinamy kość i oprószamy solą i pieprzem.

Mięso nacieramy od środka i na zewnętrznej stronie. Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę i rosół. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Napełniamy farszem mięso w miejscu po wyciętej kości. Obwiązujemy nicią, oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy pokrojoną w plastry cebulą i skrapiamy olejem.

Pieczemy do miękkości ok 60 min w 190 stopniach. Po upieczeniu nitkę zdejmujemy z mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak