Faszerowane ogórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    1-2 sztuk
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • śmietana kremowa 30%

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ser żółty

    50 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki pokroić na kilkucentymetrowe plastry i wydrążyć środek. Z puszki odlać olej, rybę rozdrobnić. Cebulę i ogórki konserwowe poszatkować w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystkie składniki z tuńczykiem. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i majonez. Schłodzić w lodówce i nakładać na ogórki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat