Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane Nori

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

nori 3 płaty
kasza jaglana 1 szkl
kapusta czerwona 1/4 małej główki
boczek 200 g
pietruszka zielona 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 1 łyzka
sokz cytryny 1 szt
papryka czerwona 1 łyzka
kiełki soi 1 łyzka
kiełki słonecznika 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane Nori

Kaszę gotujemy według pzrepisu w osolonej wodzie .
Kapustę gotujemy w wodzie jak na gołąbki w osolonej i z sokiem z 1 cytryny by nie starciła koloru , gotujemy tak a ldente .
Pietruszkę szatkujemy . Boczek kroimy w kostkę i smazymy na suchej patelni , gdy bedzie rumiany wrzucamy ugotowaną wcześniej kaszę i pokrojoną również ugotowaną kapustę , mieszamy i jeśli potrzeba doprawiamy solą , pierzem i sosem sojowym.Dla koloru dodałam łyżkę poszatkowanej papryki i kiełki .
Na nori układamy farsz i zwijamy lekko dociskając , chwilkę odczekujemy i można kroić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.04.2016 15:51
wygląda ciekawie :)
Anna133 15.02.2013 19:01
Sposób na resztki z lodówki :) malo składników a bardzo smaczne
aneta2208 14.02.2013 12:52
wygląda smacznie
Anna133 12.02.2013 14:43
bardzo lekkie i takie kolorowe w te pochmurne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak