Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle makaronowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

makaron muszelki 250 g dużych
cebula czerwona 2 szt
ser feta
białe wino
szpinak
ser pleśniowy
pomidory krojone z puszki

Przyprawy

sól
pieprz
czosnek
masło
parmezan starty
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle makaronowe

Kroki postępowania

1
Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia.
Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać białym winem.Dodać pokruszoną fetę, doprawić pieprzem i wymieszać.
Krok 1 - Faszerowane muszle makaronowe foto
2
Na patelni rozgrzać masło, dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać.
Krok 2 - Faszerowane muszle makaronowe foto
3
Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać.
Krok 3 - Faszerowane muszle makaronowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2016 09:27
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak