Faszerowane muszle makaronowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • makaron muszelki

    250 g dużych
  • cebula czerwona

    2 szt
  • ser feta

  • białe wino

  • szpinak

  • ser pleśniowy

  • pomidory krojone z puszki

Przyprawy

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

  • masło

  • parmezan starty

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane muszle makaronowe foto
Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia.
Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać białym winem.Dodać pokruszoną fetę, doprawić pieprzem i wymieszać.
Krok 2 - Faszerowane muszle makaronowe foto
Na patelni rozgrzać masło, dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać.
Krok 3 - Faszerowane muszle makaronowe foto
Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 16.12.2016 09:27
smaczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat