Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle kaszą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle
kasza jaglana
mięso mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle kaszą

Kroki postępowania

1
1 opakowanie makaronu muszle 3 kolory,
1 szklanka kaszy jaglanej,
300 g mięsa mielonego,
1 mała cukinia,
1 cebula,
1/3 czerwonej papryki,
1/3 żółtej papryki,
1/3 zielonej papryki,
30 g żółtego sera,
1/3 szklanki bulionu,
2 łyżki natki pietruszki,
2 łyżki ketchupu,
sól,
pieprz,
bazylia.
Krok 1 - Faszerowane muszle kaszą foto
2
Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę z mięsem mielonym. W rondelku gotujemy kaszę jaglaną- na szklankę kaszy dodajemy 2 szklanki wody i lekko solimy, gotujemy, aż do odparowania całej wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki.
Krok 2 - Faszerowane muszle kaszą foto
3
Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Faszerowane muszle kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 09.01.2014 09:42
ciekawy przepis, warty wypróbowania :)
Aleksandra/Olcia 09.01.2014 08:54
super danie mniam
marta1221 09.01.2014 07:35
bardzo ładnie się prezentuje to danie
paulina2157 09.01.2014 07:30
syte i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak