Faszerowane muszle kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • muszle

  • kasza jaglana

  • mięso mielone

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane muszle kaszą foto
1 opakowanie makaronu muszle 3 kolory,
1 szklanka kaszy jaglanej,
300 g mięsa mielonego,
1 mała cukinia,
1 cebula,
1/3 czerwonej papryki,
1/3 żółtej papryki,
1/3 zielonej papryki,
30 g żółtego sera,
1/3 szklanki bulionu,
2 łyżki natki pietruszki,
2 łyżki ketchupu,
sól,
pieprz,
bazylia.
Krok 2 - Faszerowane muszle kaszą foto
Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę z mięsem mielonym. W rondelku gotujemy kaszę jaglaną- na szklankę kaszy dodajemy 2 szklanki wody i lekko solimy, gotujemy, aż do odparowania całej wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki.
Krok 3 - Faszerowane muszle kaszą foto
Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 09.01.2014 09:42
ciekawy przepis, warty wypróbowania :)
Aleksandra/Olcia 09.01.2014 08:54
super danie mniam
marta1221 09.01.2014 07:35
bardzo ładnie się prezentuje to danie
paulina2157 09.01.2014 07:30
syte i apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat