Faszerowane muszle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • orórki kiszone

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • tuńczyk

    1 (rozdrobniony)
  • makaron muszle

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane muszle foto
Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie. Hartujemy w zimnej wodzie.
Krok 2 - Faszerowane muszle foto
Jajka gotujemy na twardo. Jajka, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, wsypmy doprawiamy do smaku pieprzem kolorowym z młynka i solą.ujemy do miski. Tuńczyka odsączamy i dodajemy do miski.
Krok 3 - Faszerowane muszle foto
Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem kolorowym z młynka i solą.
Krok 4 - Faszerowane muszle foto
Dodajemy majonez i faszerujemy makaron muszle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 23.07.2013 21:05
robiłam podobne
pierniczkowo 02.03.2013 12:41
to coś dla mnie, pyszne:)
Amellia 25.02.2013 21:09
super
Barbara/zuza22_85 25.02.2013 12:24
fajne
babajaga1969 25.02.2013 11:59
pyszne są te muszelki i tak smakowicie nadziane - pycha :)
Megg 25.02.2013 11:58
są pyszne, też takie robie :)
Poison1988 25.02.2013 11:51
trochę roboty z nadziewaniem ale jaki efekcik, mniam, mniam!
Paolcia 25.02.2013 11:43
napewno pyszne
jucia 25.02.2013 11:42
smacznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat