Faszerowane muszelki makaronowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego z szynki

    250 g
  • pieczarki

    200 g
  • cebula

    1/5 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • pieprz młotkowany

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • makaron muszelki

    250 g
  • olej roślinny

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie około 15 minut, odcedzamy i układamy w naczyniu, w którym będziemy go podawać. Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą, czosnkiem granulowanym i dosłownie odrobiną pieprzu ziołowego, bo pod koniec smażenia dodajemy pieprz młotkowany. W trakcie smażenia dodajemy też mięso. Całość dokładnie mieszamy i napełniamy naszym farszem muszelki makaronowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 28.03.2012 09:36
dziękuję
agunesu 27.03.2012 21:12
bardzo ladnie podane:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat