Faszerowane mielone

Faszerowane mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • pieczarki

    12 sztuk
  • parówki cienkie

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    1-2 sztuki
  • tarta bułka

    4-5 łyżek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/4 pęczka
  • olej

    do smażenia
  • tarta bułka

    do panierki
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Z mięsa mielonego, jajek i tartej bułki zmoczonej mlekiem zarobić masę. Dodać pół drobno pokrojonej cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem ew. przyprawą do mięsa mielonego. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Oprószyć solą i pieprzem, przestudzić. Dodać pokrojone w plasterki lub kostkę parówki i resztę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Dodać żółty ser i drobno posiekaną natkę pietruszki. masę mięsną rozpłaszczać na zwilżonej wodą dłoni. Na środek nakładać przygotowany farsz. Następnie formować podłużne kotleciki, panierować w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

27.04.2012 09:04
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat