Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Faszerowane kotleciki

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruba polędwiczka
70 dag
szpinak
25 dag
jajko
mąka
czosnek
2 ząbki
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
olej do smażenia
mleko
3/4 szklanki
mąka
1 łyżka
masło
1 łyżka
śmietana
1 łyżka 18%
bazylia świeża
garść
sok z cytryny
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kotleciki

Szpinak podgrzewamy na maśle. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy. Umytą polędwiczkę nafaszeruj przestudzonym szpinakiem. Smaż na oleju około 10 minut. Osusz na ręczniku papierowym i pokrój na 3-cm kawałki. Panieruj w jajku i mące, smaż około 5 minut. Posiekaj bazylię i paprykę, dodaj pozostałe składniki sosu. Wymieszaj i polej kotleciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak