faszerowane kalarepki

faszerowane kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    6 sztuk
  • pomidory

    4 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania faszerowane kalarepki

Kalarepki oczyścić, odciąć liście. Ugotować w lekko osolonej wodzie; osączyć, ostudzić i wydrążyć środek. Pomidorki umyć, sparzyć i zdjąć skórkę, a następnie pokroić w mała kostkę. Wymieszać z rozdrobnioną wydrążoną ze środka częścią kalarepek.
Dodać pokrojoną papryczkę, liście bazylii. Przyprawić, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Sałatkę nałożyć do wydrążonych kalarepek.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Iwusia 25.06.2011 23:24
fajnie zapowiada się
IlonaAlbertos 24.06.2011 23:24
Ciekawy przepis.
stokrotka 17.01.2011 21:54
mniam!!!!!!!!!
kielcok1 08.12.2010 15:30
kalarepki nie poważam
Barbara55 02.12.2010 14:17
nie spróbuję
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:34
dziękuję
amorzenek 18.09.2010 15:16
nigdy nie jadłem
iwa643 27.05.2010 19:48
zawsze chciałam takie zrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat