Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane kalarepki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepki 6 sztuk
pomidory 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane kalarepki

Kalarepki oczyścić, odciąć liście. Ugotować w lekko osolonej wodzie; osączyć, ostudzić i wydrążyć środek. Pomidorki umyć, sparzyć i zdjąć skórkę, a następnie pokroić w mała kostkę. Wymieszać z rozdrobnioną wydrążoną ze środka częścią kalarepek.
Dodać pokrojoną papryczkę, liście bazylii. Przyprawić, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Sałatkę nałożyć do wydrążonych kalarepek.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.06.2011 23:24
fajnie zapowiada się
IlonaAlbertos 24.06.2011 23:24
Ciekawy przepis.
stokrotka 17.01.2011 21:54
mniam!!!!!!!!!
kielcok1 08.12.2010 15:30
kalarepki nie poważam
Barbara55 02.12.2010 14:17
nie spróbuję
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:34
dziękuję
amorzenek 18.09.2010 15:16
nigdy nie jadłem
iwa643 27.05.2010 19:48
zawsze chciałam takie zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak