Faszerowane jajka z ogórkiem kiszonym i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jajko

    6 szt
  • pieczarki

    6 szt
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • cebula szalotka

    1 szt
  • sól i pieprz

  • koperek

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki

dodatkowo

  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo. Między czasie pieczarki myję i kroję w kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę kostkę.

Na patelni rozgrzewam łyżkę masła a nastepnie smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję sól i pieprz. Studzę.

Ogórka kiszonego kroję w drobną kostkę. Pieczarki, szalotkę i ogórki łącze ze sobą dodaję majonez i przyprawy. Mieszam.

Jajka obieram kroję na połówki na górę za pomocą łyżeczki kładę farsz.Posypuję suszonym koprem.
patunia87
Można użyć świeżego koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 11.01.2017 12:30
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat