Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2-3 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 5 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka na ostro

Jajka obrać, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Z każdej połówki jajka odciąć końcówkę tak aby jajka stabilnie stały na talerzu. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, żółtka rozdrobnić widelcem. W miseczce wymieszać żółtka, czosnek, śmietanę, musztardę, paprykę oraz natkę na jednolitą masę. Przygotowaną masę napełniać wgłębienia po żółtkach. Na koniec jajka posypać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 02.07.2013 17:35
pyszne jaja
caralajna 29.06.2013 07:04
bardzo apetyczne
alaaa 12.04.2013 21:00
fajnie podane,prosto i kolorowo
kanu83 04.04.2013 09:57
Wyglądają naprawdę rewelacyjnie
teresa18 01.04.2013 09:34
lubimy takie
Wafelek2601 17.02.2013 15:42
Często robię takie jajeczka na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak