Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 6 sztuki
groszek konserwowy 4 łyżki
twaróg 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
majonez 2 łyżki

sos

majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Kroki postępowania

1
jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Białka odkładamy a żółtka wkładamy do miski
Krok 1 - Faszerowane jajka foto
2
do żółtek dodajemy groszek, twaróg i majonez
Krok 2 - Faszerowane jajka foto
3
następnie dodajemy przyprawę curry i margarynę. Łączymy w jedną całość blenderem
Krok 3 - Faszerowane jajka foto
4
Farszem napełniamy połówki białka. Z jogurtu, musztardy i majonezu robimy solą doprawiając solą i pieprzem. Delikatnie polewamy napełnione połówki.
Krok 4 - Faszerowane jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 07.04.2014 10:20
nawet fajne
Lis 06.04.2014 21:06
Pyszne faszerowane jajka:)
krystyna330 06.04.2014 21:06
ale apetycznie to wygląda
Laila2786 06.04.2014 20:50
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak