Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szynka 2 plastry
ogórki konserwowe 3 szt
marchew 1 mała szt
papryka ok1/4 szt
kukurydza konserwowa ok1/2 puszki
majonez
pieprz
sól
posiekana zielenina 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połowy. Wyjąć żółtka i rozdrobnić. Szynkę pokroić w drobniutką kostkę. Połączyć z żółtkami i łyżką zieleniny i łyżką majonezu. Przygotowany farsz nakładać na jajka. Marchew ugotować, obrać i pokroić w kostkę razem z ogórkiem i papryką. Kukurydzę osączyć i połączyć z warzywami. Dodać zieleninę i majonez. Wymieszać. Wyłożyć na półmisek. Układać faszerowane jajka. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 21.02.2014 15:06
faszerowanych szynką nie jadłam jeszcze
Megg 13.09.2013 19:08
wyglądają bardzo apetycznie
ana1 13.09.2013 14:35
aż nabrałam ochoty na takie jajka
paulina2157 13.09.2013 13:53
uwielbiam jajka z farszem
sylwia_mc 13.09.2013 13:53
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak