Faszerowane jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • szynka

    2 plastry
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • marchew

    1 mała szt
  • papryka

    ok1/4 szt
  • kukurydza konserwowa

    ok1/2 puszki
  • majonez

  • pieprz

  • sól

  • posiekana zielenina

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połowy. Wyjąć żółtka i rozdrobnić. Szynkę pokroić w drobniutką kostkę. Połączyć z żółtkami i łyżką zieleniny i łyżką majonezu. Przygotowany farsz nakładać na jajka. Marchew ugotować, obrać i pokroić w kostkę razem z ogórkiem i papryką. Kukurydzę osączyć i połączyć z warzywami. Dodać zieleninę i majonez. Wymieszać. Wyłożyć na półmisek. Układać faszerowane jajka. Dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
karolina1869 21.02.2014 15:06
faszerowanych szynką nie jadłam jeszcze
Megg 13.09.2013 19:08
wyglądają bardzo apetycznie
ana1 13.09.2013 14:35
aż nabrałam ochoty na takie jajka
paulina2157 13.09.2013 13:53
uwielbiam jajka z farszem
sylwia_mc 13.09.2013 13:53
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat