Faszerowane jajeczne beczułki

Faszerowane jajeczne beczułki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • rzodkiewka

    4 szt
  • ogórek

    1/2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy i ścinamy wierzch, delikatnie wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski.

Ogórka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Rzodkiewki myjemy i również ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Gotowym farszem napełniamy miejsce po żółtkach.

Faszerowane beczułki możemy już podawać na stół.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat