Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajeczka imbirowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżeczka
pieprz szczypta
cukier szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajeczka imbirowe

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół wzdłuż.
Wyjąć żółtka, zmiąć je i wymieszać z przyprawami, po czym nadziać dołki białek tak odrobinę więcej, wcisnąć nadzieniem w bułkę tartą i smażyć chwilę na złoty kolor. Podawać z grzankami i kolorowym chrzanem (może być wasabi czy żurawinowy) sałatka lub oliwki wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 31.05.2012 07:03
Na pewno smaczne
Ewelina47 02.04.2012 12:46
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak