Faszerowane grillowane papryki

Faszerowane grillowane papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 sztuk
  • pomidor malinowy

    2 sztuki
  • zielona papryka (świeża)

    1/2 sztuka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka mielona

    1/2 łyżeczki
  • ser żółty

    2 szklanka
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pokrój w małą kostkę zieloną paprykę.

2. Pokrój w małą kostkę pomidory.

3. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj pomidory, rozgnieciony czosnek i hiszpańską paprykę wędzoną . Smaż, aż odparuję większość wody z pomidorów.

4. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj ser (najlepiej hiszpański cheddar, z papryczką Jalapeño).

5. W miseczce wymieszaj warzywa z ryżem i serem

6. Przekrój paprykę wzdłuż i delikatnie wyjmij środek z nasionami.

7. Nafaszeruj papryki.

8. Grilluj z każdej strony, aż ser się stopi, a papryka będzie miękka.Jeżeli chcesz zrobić paprykę w piekarniku, rozgrzej go do temperatury 180°C i piecz aż papryka będzie miękka - około 40minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

06.08.2013 12:19
ciekawy pomysł

jasiek

05.07.2013 13:32
idealny grill

aisoglam

05.07.2013 13:11
Pysznie wygląda taka papryczka :)

biatriss

05.07.2013 12:12
ide robić!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat