Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cukinie z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 3
cebule duże 3
marchewki 3
pęczek pietruszki
feta 200 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cukinie z grilla

Cukinie przecinamy wzdłuż na pół. Każdą łódeczkę wydrążamy za pomocą łyżeczki. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy przesiekany miąższ cukinii. Całość jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy świeżo startym imbirem, solą i pieprzem. Farsz ściągamy z ognia, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i połowę fety pokrojonej w kostkę. Skórkę cukinii smarujemy po zewnętrznej stronie odrobiną oliwy, do środka nakładamy farsz, na wierzchu układamy resztę pokrojonej w kostkę fety. Cukinie układamy na tackach do grillowania, grillujemy ok. 15-20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 20.10.2013 19:19
Pyszny smak lata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak