Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane cukinie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kasza jaglana 1 szkl
pietruszka 1 pęczek
kukurydza w puszce 3 łyżki
ser feta 3 łyżki
pomidor 1 szt
ser żółty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane cukinie

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinie myjemy, przecinamy wzdłuż. Wydrążamy środek. Środek kroimy w drobną kostkę - wrzucamy do miski razem z kukurydzą, serem feta, posiekaną natką pietruszki i pokrojonym w kostkę pomidorem. Łączymy wszystko z kaszą jaglaną. Farsz nakładamy na cukinie. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-12 minut. Przed upływem tego czasu posypujemy cukinie startym żółtym serem aby się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.07.2016 08:54
Bardzo smaczne
Mniam 30.07.2016 08:53
Smacznie nadziana ta cukinia :)
halina17 29.07.2016 21:35
Dobre danie.
AZgotuj 29.07.2016 16:34
świetny sposób na warzywa:)
Aleksandra/Olcia 29.07.2016 09:49
uwielbiam mniam
ilka01 28.07.2016 23:12
pyszne danie
halina17 28.07.2016 22:49
Smaczna cukinia
noninka77 28.07.2016 20:00
Lubię cukinię w tej postaci :)
bietka 28.07.2016 15:13
smaczna cukinia :)
Motorek 28.07.2016 15:10
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak