Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cukinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
pieczarki 4 szt.
cebula 1 szt.
ser żółty 2 plasterki
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cukinie

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pieczarki, podsmażamy i dodajemy mięso mielone. Doprawiamy i chwilę smażymy. Cukinie przecinamy na pół, środek lekko wydrążamy i wypełniamy przygotowanym farszem. Cukinie wkładamy do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego lekko olejem. Na farsz układamy plasterki sera. Zapiekamy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 29.08.2013 15:47
pyszności!
caralajna 14.02.2012 22:05
niezłe
misia53 10.12.2011 21:46
bardzo efektowne danie
Natalia/tubisiek 06.12.2011 19:24
wygląda apetycznie! :)
bursztynek 16.03.2011 21:54
są bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak