Faszerowana zielona papryka

Faszerowana zielona papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka zielona

    2 szt
  • ryż

    100 g
  • mięso mielone

    350 g
  • cebula biała

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • sos sojowy

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • natka pietruszki

  • woda

    150 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Faszerowana zielona papryka

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowana zielona papryka foto
W osolonej wodzie należy ugotować na sypko ryż.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i zarumieniamy ją. Następnie dodajemy mięso mielone - podpiekamy. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, magii, pieprzem, solą i papryką - dokładnie wymieszać,
Krok 2 - Faszerowana zielona papryka foto
następnie do mięsa i cebuli dodajemy ugotowany ryż
Krok 3 - Faszerowana zielona papryka foto
wszystko mieszamy i przesmażamy razem przez około 3 - 4 minuty.
Krok 4 - Faszerowana zielona papryka foto
Paprykę przecinamy wzdłuż, czyścimy z nasionek, myjemy i faszerujemy przygotowanym wyżowo-mięsnym farszem.
Krok 5 - Faszerowana zielona papryka foto
Układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy 150 ml wody i zapiekamy około 35 minut w 200 stopniach. Podajemy posypując posiekaną zieloną pietruszką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

aisoglam 16.06.2013 10:37
Wyglądają pysznie :)
mela25 03.01.2013 11:42
bardzo smaczne
Rafał10 22.08.2012 07:32
to danie jest wręcz idealne na rodzinne przyjęcia :)
Megi 20.08.2012 10:12
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat