Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana zielona papryka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
ryż 100 g
mięso mielone 350 g
cebula biała 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sos sojowy
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana zielona papryka

Kroki postępowania

1
W osolonej wodzie należy ugotować na sypko ryż.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i zarumieniamy ją. Następnie dodajemy mięso mielone - podpiekamy. Przyprawiamy do smaku sosem sojowym, magii, pieprzem, solą i papryką - dokładnie wymieszać,
Krok 1 - Faszerowana zielona papryka foto
2
następnie do mięsa i cebuli dodajemy ugotowany ryż
Krok 2 - Faszerowana zielona papryka foto
3
wszystko mieszamy i przesmażamy razem przez około 3 - 4 minuty.
Krok 3 - Faszerowana zielona papryka foto
4
Paprykę przecinamy wzdłuż, czyścimy z nasionek, myjemy i faszerujemy przygotowanym wyżowo-mięsnym farszem.
Krok 4 - Faszerowana zielona papryka foto
5
Układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy 150 ml wody i zapiekamy około 35 minut w 200 stopniach. Podajemy posypując posiekaną zieloną pietruszką
Krok 5 - Faszerowana zielona papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 16.06.2013 10:37
Wyglądają pysznie :)
mela25 03.01.2013 11:42
bardzo smaczne
Rafał10 22.08.2012 07:32
to danie jest wręcz idealne na rodzinne przyjęcia :)
Megi 20.08.2012 10:12
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak