faszerowana pieczara indykiem

faszerowana pieczara indykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 sztuk
  • mięso mielone indycze

    250 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • jajko

    1 sztuka
  • serek mascarpone

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki pozbawiamy nóżek. kapelusze lekko obgotowujemy. mięso mielone z indyka łączymy z jajkiem. solą,pieprzem i serkiem maskarpone wszystko dokładnie mieszamy. kapelusze faszerujemy farszem i obtaczamy w bułce tartej. smażymy z każdej strony na rumiano. smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

hahanka

09.01.2013 18:54
smakowity pomysł

kasienka23

06.01.2013 12:51
lubię takie połączenie

magdziorka6

06.01.2013 11:31
uwielbiam pieczarki

gottrina

06.01.2013 11:29
swietny przepis

PaniMISIOWA

06.01.2013 11:28
fajny pomysł na pieczarki

PaniMISIOWA

06.01.2013 11:28
fajny pomysł na pieczarki

Anna133

06.01.2013 11:05
ciekawe połączenie , indyk i mascarpone

Kuchareczka2

06.01.2013 11:04
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat