Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka we wloskim stylu.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ugotowany szpinak 250 g
suszone wloskie pomidory z zalewy z oliwy i ziol 100 g
sos do spagetti ze sloika 500 ml
oliwa 1 lyzka
ząbek czosnku 1
papryka 6-8 sztuk
parmezan starty 3 czubate lyzki
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka we wloskim stylu.

Papryki przecinamy na pol aby otrzymac lodeczki,wycinamy srodki i czyscimy z ziaren.Szpinak gotujemy lekko posolony,odsaczamy na durszlaku i siekamy(grubo, tylko aby mozna go bylo wygodnie wymieszac)Gotujemy ryz,odcedzamy dokladnie.Szpinak przesmazamy z lekko rozgniecionym zabkiem czosnku na lyzce oliwy z oliwek,na koniec czosnek wyjmujemy.Pomidory kroimy w mniejsze kawalki.Wszystko tz.mieso,szpinak,ryz,pomidory i parmezan mieszamy razem.Farszem napelniamy czubato polowki papryki i ukladamy w naczyniu zaroodpornym lub na blaszce.Zalewamy sosem do spagetti i dolewamy 250 ml wody.Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach 40-60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 22.12.2010 21:23
A ja szpinak lubie :)
ZEWA 06.12.2010 10:23
ja też nie lubię szpinaki, ale reszta jak najbardziej
SmacznaPyza 11.09.2010 11:23
ja wywalę szpinak - reszta super :-)
Ewa104 17.08.2010 20:00
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak