Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
przyprawa do tacos d/s
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
fasolka szparagowa 1 puszka
sos meksykański 1 słoiczek
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka po meksykańsku

Przepis
Odcinamy górną część z papryk. Papryki przekładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę następnie podsmażamy mięso mielone, dodajemy przyprawę tato oraz cebulę. Całość podsmażamy jeszcze przez kilka minut następnie dodajemy sos meksykański, kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę oraz ugotowany ryż. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i podsmażamy.
Do wydrążonych papryk dodajemy nasze nadzienie, posypujemy serem żółtym a następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Upieczone papryki polewamy sosem czosnkowym i gotowe.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak