Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka mięsem, ryzem i szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mięso mielone wołowe 500 g
szpinak mrożony 0,5 op
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz, włoska przyprawa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka mięsem, ryzem i szpinakiem

Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone Usmażyć mięsko i dodać szpinak. Na koniec przyprawić według uznania.
W miedzy czasie gotujemy ryż- ok 12 min :D, po odcedzeniu rozcinamy woreczek i wsypujemy ryż do mięsa.
Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi.
Zamykamy nafaszerowane papryki denkiem paprykowym. Do naczynia wlewamy pomidory z puszki. Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30- 50 min, w zależności od tego czy lubi się miękką czy chrupiącą paprykę:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 28.11.2013 10:37
mniam mniam
MarchiochaKucharzy 14.11.2013 13:35
to taka alternatywa dla klasycznych gołąbków, które tez uwielbiam... ale jeszcze nigdy nie robiłam :D
Ola1984 06.11.2013 10:20
Zdecydowanie moje smaki :) Pysznie :)
Luka Li 06.11.2013 10:06
ciekawie wygląda!
dodi 06.11.2013 09:30
smakowitości!
EwelinkA_93 06.11.2013 09:19
rewelacja :-)
Luki 06.11.2013 08:47
PYSZNE DANIE
Monia 06.11.2013 08:43
W taki sposób papryki jeszcze nie jadłam :)
Wiesława1 06.11.2013 08:30
Ciekawe danie
2milutka 06.11.2013 08:24
ładnie wygląda;)
iwi 06.11.2013 08:18
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak