Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka mielonym mięsem i kaszą kuskus

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
sól i pieprz
kuskus 1/4 opakowanie
pomidor 4 sztuka
kminek 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka mielonym mięsem i kaszą kuskus

Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ząbek czosnku, przyprawy i musztardę. Wszystko razem mieszamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. W tym samym czasie przygotowujemy kuskus według wskazówek na opakowaniu i sparzamy pomidory. Blendujemy ją na gładką masę i dodajemy do mięsa, wsypujemy kuskus i wszystko razem mieszamy. Zestawiamy z ognia i zajmujemy się papryką. Wycinamy gniazdo ze środka i zamiast niego dodajemy nasz farsz :) Następnie na wierzchu kładziemy plastry sera żółtego, im więcej tym lepiej! Nagrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy około 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Serek powinien fajnie się zarumienić :) Możecie również spróbować, sam serek podpiec w piekarniku, zapewniam Was, że jest nieziemski w smaku! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 02.03.2016 11:43
pyszna papryka
w mojej kuchni 02.03.2016 11:30
pysznie nadziana papryka
tobi1989 02.03.2016 09:05
Ciekawy przepis :)
Małgorzata92 02.03.2016 08:49
Pyszności :)
Maridka19 02.03.2016 08:02
To jest to co bardzo lubimy :) pysznie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak