Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 5 sztuk
ryż 100 gram
ser żółty 15 dag
pieczarki 50 gram
cebula biała 1 sztuka
masło 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie
Krok 1 - Faszerowana papryka foto
2
Pieczarki ścieramy na tarce i podsmażamy z cebulą na maśle. Gdy będą gotowe łączymy z gotowym ryżem i serem żóltym startym na tarce
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
3
Papryki przecinamy, tak zeby odciąć coś na kształt kapelusza i wypełniamy środki naszym farszem
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
4
Przykrywamy ściętymi kapelusikami
Krok 4 - Faszerowana papryka foto
5
Wstawaimy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 min
Krok 5 - Faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak