Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
cebula 3 sztuki
ryż 1 sztuka
pieczarki 200 gr

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka

Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne. Cebulkę pokrój i usmaż na patelni gdy zmięknie dodaj pieczarki.
dodaj ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego Gotuj pod przykryciem 10 minut. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie. zapiecz w piekarniku ok 40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.11.2012 18:12
smakuje wybornie
kaja1991 07.09.2012 08:12
podczas pieczenia zapach niesamowity
kaja1991 07.09.2012 08:11
faszerowane pyszne nawet gdy ju? farsz zjemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak