Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka średnia 1 szt
pietruszka średnia 1 szt
pieczarki 200 g
mielone mięso 200 g
ser żółty 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
papryka czerwona 4 szt
kasza 300 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Pietruszkę,marchewkę,pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule pokroić w drobną kostkę. Wszystko wrzucić na patelnię,dodać mięso mielone podlać odrobiną wody.Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko dokładnie mieszamy z ugotowaną kaszką kuskus doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych papryk. Wierz posypujemy starym żółtym serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu,podlewamy 1/2 szklanki wody.
Wstawiamy na 40-45 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 12.11.2013 07:56
to dobry zestaw
ZEWA 29.04.2013 10:52
uwielbiam faszerowane papryki
cukiereczek 03.04.2013 09:32
samo zdrowie
rjustysia 25.09.2012 11:41
Jakie piękne kolorowe zdjęcia!
andzia123 09.07.2012 20:59
uwielbiam
Juleczka20 11.06.2012 14:56
uwielbiam
Andysz 21.05.2012 15:25
mniammmm;))
aginaa 23.04.2012 20:10
pyszne
cukiereczek 16.02.2012 09:43
dziękuję
Monika111 02.02.2012 11:53
ładniutka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak