Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
mięso mielone 30 gram
ryż 1
pomidory 2
cebula 1
żółty ser 10 gram
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.

Dodać mięso mielone i smażyć 10 minut.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do mięsa.

Chwilę wszystko dusić.

Przyprawić solą i pieprzem.

Mięso połączyć z ryżem i podzielonym na różyczki brokułem.

Paprykę przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne.

Każdą połówkę napełnić farszem.

Papryki ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.

2 minuty przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak