Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASZEROWANA PAPRYKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg.
gotowana szynka 20 dkg.
ryż 15 dkg.
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cebula 1 sztuka
rosół warzywny 1 szkl.
śmietana ok.10 dkg.
margaryna 2 łyżki
sól do smaku
koperek świeży 1 pęczek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: FASZEROWANA PAPRYKA

Ugotować ryż, cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki, szynkę pokroić w kostkę, koperek posiekać.
Cebulę usmażyć na złoty kolor, dorzucić pieczarki i smażyć razem ok 10 minut. Dodać ryż, szynkę, koperek, przyprawić pieprzem i solą, dusić kilka minut.
Papryki przepołowić i oczyścić. Zagotować rosół, wrzucić do niego paprykę i trzymać pod przykryciem 10 - 15 minut. Wyjąć i nie dopuścić do ostygnięcia.
Wywar rozprowadzić ze śmietaną, cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania. Odstawić.
Żółtka ubijać dolewając powoli wywar ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę napełnić mieszanką ryżową i polać sosem.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.02.2011 09:46
super farsz;)
hastalavista 09.02.2011 00:47
fajny pomysł :)
mysza666 07.02.2011 23:21
brzmi świetnie
alaaa 05.02.2011 17:54
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak