Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana drobiowa kieszonka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pomidory suszone Smak 6-7 sztuk
kapary całe Smak 1 łyżka
ser żółty 5-6 plasterków
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
mąka 2 łyżki (płaskie)
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
tymianek
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana drobiowa kieszonka

Kroki postępowania

1
Umyty i oczyszczony filet naciąć ostrym nożem, tak aby powstała kieszonka. Pomidory, ser oraz czosnek pokroić, dodać kapary i wymieszać. Włożyć do wnętrza mięsa. Spiąć wykałaczką.
Krok 1 - Faszerowana drobiowa kieszonka foto
2
Z zewnątrz (z obu stron) mięso doprawić solą, pieprzem oraz posypać tymiankiem.
Krok 2 - Faszerowana drobiowa kieszonka foto
3
Na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną cebulę oraz pierś. Podsmażyć z obu stron na złoty kolor, ok, 5 min. z każdej strony.
Krok 3 - Faszerowana drobiowa kieszonka foto
4
Zalać wodą i dusić pod przykryciem ok.40 min, od czasu do czasu przewracając mięso. Pod koniec zagęścić mąką i śmietaną oraz delikatnie doprawić do smaku. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Krok 4 - Faszerowana drobiowa kieszonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.12.2014 13:18
bardzo ciekawy pomysł na coś pysznego
Motorek 22.12.2014 09:21
pyszne mięsko
adelajda 16.12.2014 17:34
lubię :)))
wwwiolka 16.12.2014 15:25
Bardzo fajny przepis.
Wacław 16.12.2014 11:48
pyszny pomysł na obiad
Anna169Hosz 16.12.2014 11:32
Pyszne mięsko.
Ewelina1991 16.12.2014 08:24
pyszne mięsko
Krzysztof15 16.12.2014 06:04
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 15.12.2014 23:57
Wygląda wspaniale.
Iwusia 15.12.2014 23:09
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak