Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżczka
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 4 plasterki
ryż 1/4 szkalnki
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oregano do smaku

Porada

paprykę czerwoną można zastąpić zieloną.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawa do kurczaka i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Paprykę i ser żółty pokroić w drobną kostkę, połączyć z ostudzonym kurczakiem i ugotowanym ryżem, doprawić do smaku.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć środek za pomocą łyżeczki, cukinie od środka oprószyć solą. Cukinię nadziewać farszem. Ułożyć w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temp 180 st C ok 50min.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.12.2016 18:02
lubię takie dania :-)
ilka01 30.12.2016 13:44
pyszności :)
Babeczka35 30.12.2016 08:18
Moje smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak