Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300gram zmielona w maszynce
cebula 1 sztuka
pieczarki kilka sztuk
sok pomidorowy 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
papryka żółta 1/2 sztuki
kasza pęczak 100 gram przed ugotowaniem
cukinia 4 małe sztuki

Porada

pęczak można zastąpić każdą inną kaszą .nam najbardziej smakuje z gryczaną lub kuskusem.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Zmielone mięso podsmażyć z posiekaną cebulą
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Dodać pieczarki i doprawić solą oraz pieprzem
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Całość zalać sokiem pomidorowym i gotować aż lekko zgęstnieje
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
4
w między czasie ugotować kaszę pęczak w osolonej wodzie( al'dente) .Cukinię przekroić wzdłuż i wydrążyć łyżką środki.ułożyć na blasze do pieczenia
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto
5
Do mięsa dodać pęczak i chwilę gotować aż kasza wciągnie nadmiar sosu.
Krok 5 - Faszerowana cukinia foto
6
Farsz nałożyć do cukinii.Piec w 180 stopniach około 30 minut.podawać od razu
Krok 6 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 25.09.2016 13:56
bardzo lubię wszelkie potrawy z cukinią.
wyattearp 11.09.2016 18:02
Uwielbiam cukinię !!!!
Madzai 11.09.2016 15:41
Pyszna propozycja
cukiereczek 11.09.2016 14:55
lubię takie faszerowane warzywa
irenka 11.09.2016 14:15
pychotka,to jest to co uwielbiam
Janina 11.09.2016 14:02
Moje ulubione smaki;))
KORAL 11.09.2016 13:27
Bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak